Forejt a Pohlreich mají první společný recept!
8. listopadu 2025 / 18:02
Naprosto plné hlediště měli na veletrhu Caravaning Brno dva oblíbení šéfkuchaři. Zdeněk Pohlreich a Přemek Forejt si na pódiu povídali s Josefem Vrtalem alias Fotrem na tripu o tom, co jim chutná i nechutná, co jí na cestách a co by vařili v karavanu. V přímém přenosu pak před zraky diváků vymysleli historicky první společný recept pro karavanisty, později nazvaný Caravaning špagety. Ingredience jim nadiktovali přímo návštěvníci veletrhu.
Špagety, šunka, játrové knedlíčky, chilli a rum.
Těchto pět surovin museli kuchaři použít a k tomu si mohli něco přidat. Přidali si nakonec česnek, olivový olej a rajčata v plechovce. „Dáš vařit špagety,“ začíná Přemek Forejt. „Mezitím, co se vaří špagety, zpěníš si na pánvičce na oleji chilli a česnek a přidáš drcená rajčata,“ doplňuje Zdeněk Pohlreich. „V tom pak prohřeješ játrový knedlíčky,“ navazuje Forejt a vzápětí si vzpomene: „Nechybí nám tam šunka ještě? Takže ještě jednou, než si dáš do pánve česnek, dáš si tam opražit šunku a tu pak vyndáš bokem. A do výpeku dáš chilli, česnek, drcený rajčata a ohřeješ v tom ty knedlíčky.“ K tomu přidává Zdeněk Pohlreich tip na správně uvařené špagety: „Uvařený špagety vyndáš a dáš je i s trochou vody dovařit do tý omáčky.“ Jedna ingredience však chybí, rum, na což upozornil Fotr na Tripu. „Já bych ten rum rozdal na kuráž,“ nechal se slyšet Zdeněk Pohlreich. A zbývá už jen poslední věc. Vyzkoušet jejich recept ve svém karavanu nebo obytňáku, vyfotit vzniklou dobrotu spolu s karavanem a poslat ji na Instagram veletrhu Caravaning Brno. Nejúspěšnější kuchaře čeká odměna!
Pohlreich má nejraději ryby a krevety, Forejt si nejčastěji smlsne na cheesburgeru
Jeden miluje pestrost, má rád jídla více chodů a často menu střídá, druhý preferuje jednoduchost a jídla tří ingrediencí. Je to dáno i věkem. „Jsem člověk, co nenávidí stereotyp, takže nemůžu říct, že mám nejoblíbenější jídlo. Ale nejčastěji si dávám double cheesburger se sýrem navíc,“ přiznává mladší Přemek Forejt. Není ale nijak náročný. Nedávno si s přítelkyní Evou Burešovou usmažili chleba ve vajíčku a dali si ho s kimchi. „Mořský okoun, to je moje a mořské plody obecně. Nad čím bych nikdy nezaváhal, tak ve Španělsku jsou takový krásný červený krevety, který se jenom 20 vteřin uvaří ve slaný vodě, a pak se to dá do ledu,“ vyjmenovává svoje favority starší z kuchařů, Zdeněk Pohlreich. Co se týče vaření v karavanu, tam je podle něj důležitá jednoduchost a rychlost pokrmů. Dobře se vaří například z mletého masa na různé způsoby. „Já si myslím, že jídlo nepotřebuje být technicky dokonalý, ale prostě potřebuje to být chutný, a to je celý…“ dodává.



