Caravaning, krajina a kuchyně: Den plný inspirace a vůní s Markétou Hrubešovou
8. listopadu 2025 / 12:45
Na Caravaningu se letos spojilo vše, co dělá cestování nezapomenutelným ať už to byly krásné stroje, špičkové doplňky, regionální prezentace či vůně domácí kuchyně. Na pódiu se vařilo, a to s láskou a vášní, které byly cítit v každém slově i pokrmu.
Markéta Hrubešová se zde představila nejen jako kuchařka, ale i jako milovnice české krajiny. Zdůraznila, že karavaning není jen o cestování a bydlení na kolečkách, ale hlavně o cestě. „Máme jednu z nejkrásnějších zemí v Evropě,“ zaznělo s nadšením, „ať už míříte na vinice jižní Moravy, do hor, k řece nebo třeba na Slovensko. Všude je co objevovat.“
Nechyběla ani osobní vzpomínka na rodný kraj, kterým je Zlínsko. V Kroměříži žila její babička, od níž prý zdědila lásku k vaření. „Všechny chutě mám uložené v chuťové paměti,“ přiznala dojatě. A právě na pódiu ukázala, že vaření je pro ni nejen řemeslo, ale i způsob, jak šířit radost.
Když se jí zeptali, kam by vyrazila karavanem na týden, odpověď byla jasná: „Jižní Morava. Vinice, teplo a víno to je moje.“
V luxusním karavanu Centurion Style si s úsměvem představila, jak by servírovala šampaňské a krevety, ale zároveň přiznala, že by jí chyběla radost z vaření. „Jeden den bych se nechala obsloužit, druhý den bych vařila,“ dodala s typickým šarmem. V závěru připomněla, že v kuchyni nesmí chybět klid, pohoda a láska: „Jídlo není jen o energii, je to o emocích, blízkosti a rodině. Tu pohodu si neobjednáte, tu musíte vytvořit.“





