SALIMA
25.-28.2. 2014
Mezinárodní potravinářský veletrh

Odborný doprovodný program
25. 2. 2014 - úterý
10.30
Slavnostní otevření
expozice Regionální potraviny Jihomoravského kraje
Organizátor: JmKraj, Regionální AKČR
Místo konání: Pavilon A1, st. č. 011
11.30 – 12.00
Využití potravinářských maziv CASSIDA a FM (NSF H1 a NSF 3H)
v praxi výrobních a zpracovatelských závodů
Přednášející: Ing. Richard Boř (FUCHS Oil Corporation (CZ), spol. s r. o.)
Místo konání: Pavilon B, Programové centrum
12.30 – 13.00
Tisková konference
Packaging Live
Organizátor: Equicom s.r.o., Veletrhy Brno, a.s.
Místo konání: Pavilon B, Programové centrum
13.00 – 18.00
Vaření hravě – ukázky vaření dětí
Škola Vaření hravě a její děti Vás
zvou na ochutnávku toho, co se naučily
Organizátor: Abolit, spol. s r.o.
Místo konání: Pavilon A1, st. 024, pódium COOKING SHOW
13.30 – 14.00
3D digitální
technologie v procesu vývoje a výroby nových výrobku
3D tiskárny, 3D
výrobní systémy (Stratasys, MakerBot, MCOR Technologies)
3D optické skenování a
měření výrobků a forem (GOM)
Rapid tooling, CAD/CAM
(Tebis)
Systémy pro vakuové
formování plastů (Formech)
Přednášející: Ing. Daniel Adam (MCAE Systems), Ing. Miloslav
Drápela (MCAE Systems)
Místo konání: Pavilon B, Programové centrum
14.00 – 16.00
Worshop Packaging
Live – Cross marketing v balení, Bezpečné značení, Nové trendy
v obalových materiálech
Organizátor: Viking Mašek, ARC robotics, Technology
Morava, GE Money Bank, Ondrášek INK-JET SYSTÉM, TCHIMM Packaging, OTK Group
Místo konání: Pavilon B, Programové centrum
14.30 – 16.30
Mezinárodní
konference FOOD FORUM
„Kvalitní a bezpečná
potravina na evropském trhu“
Organizátor: Ministerstvo zemědělství ČR,
Potravinářská komora ČR
Místo konání: Hotel Holiday Inn Brno, sály Alfa, Beta
16.00 hod
PEKAŘ ROKU 2014 -
kategorie JUNIOR
Nejatraktivnější
pekařský a cukrářský výrobek roku 2014
19. ročník Národní dovednostní soutěže pekařů a cukrářů
Zahájení soutěže
Organizátor: Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů ČR
Místo konání: Pavilon V, st. č. 001
16.30
Tiskový brífink
ministra zemědělství ČR
Organizátor: Ministerstvo zemědělství ČR,
Potravinářská komora ČR
Místo konání: Hotel Holiday Inn, sál Gama
18.30
Oficiální zahájení
veletrhů SALIMA, MBK, INTECO, VINEX, EMBAX, PRINTexpo 2014
Vyhlášení výsledků soutěže
Zlatá SALIMA 2014
Místo konání: Rotunda pavilonu A
Vstup pouze pro
pozvané
19.30
Společenský večer
veletrhů SALIMA, MBK, INTECO, VINEX, EMBAX, PRINTexpo 2014
Organizátor: Ministerstvo zemědělství ČR, Veletrhy Brno,
a.s.
Místo konání: Rotunda pavilonu A
Vstup pouze pro
pozvané
26. 2. 2014 – středa
8.30 – 15.00
Profesionální den –
2. ročník
Výroba cereálních tyčinek (Hosokawa Bepex)
Technické řešení pro compound čokolády (Royal Duyvis Wiener)
Vývoj od manuální po automatické zpracování čokolády –
nejnovější trendy (Hacos)
Technické řešení pro čokoládu (Royal Duyvis Wiener)
Organizátor: VEKAMAF
Místo konání: Kongresové centrum, sál C
9.30 – 14.00
12. konference o
zdravotní nezávadnosti výroby a zpracování potravin živočišného původu
Organizátor: Veterinární a farmaceutická univerzita
Brno
Místo konání: Administrativní budova BVV, sál 102
10.00 – 11.30
Tisková konference
SZPI
Organizátor: Státní zemědělská a potravinářská
inspekce
Místo konání: Kongresový pavilon E, sál E4
10.00 – 14.00
Zasedání Komerční
rady společnosti COOP
Organizátor: COOP Praha
Místo konání: Pavilon A3, sál Brno
10.00 – 13.00
DEN PRO NÁKUPČÍ
Matchmaking českých vystavovatelů s potenciální
tuzemskými i zahraničními obchodními partnery
Organizátor: Veletrhy Brno, a.s.
Místo konání: Pavilon A3, sál Morava
10.30 – 17.00
Slavnostní předávání
certifikátů KLASA a Český výrobek
Kulinářská show - příprava
receptů z produktů a ochutnávky produktů označených CHOP, CHZO a ZTS
Soutěže - Kolo výher, Magnetická tabule - TEST POTRAVIN, Dětské malování
Organizátor: Státní zemědělský intervenční fond,
Potravinářská komora ČR, Dedeman, s.r.o.
Místo konání: Pavilon A1, st. č. 024, pódium COOKING
SHOW
12:00 – 14:00
Zasedání Zemědělského
výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR
Téma: „Otázky k zákonu o potravinách“
Pořadatel: Úřad Jihomoravského kraje
Místo konání: Sídlo Jihomoravského kraje
12.30 – 13.00
Bezpečnost výrobních
a balicích linek
Organizátor: Systemotronic
Místo konání: Pavilon B, Programové centrum
13.30. – 14.00
Automatizace balicích
linek
Organizátor: ARC Robotics
Místo konání: Pavilon B, Programové centrum
14.00 – 15.00
Certifikace tiskovin
Ekoznačkou EU
Organizátor: CENIA,
česká informační agentura životního prostředí
Místo konání: Pavilon B, Programové centrum
27. 2. 2014 - čtvrtek
9.00 – 12.00
Jednání
představenstva ČSZM
Organizátor: Český svaz zpracovatelů masa
Místo konání: Kongresové centrum, sál D
9.00 – 16.30
UV tisk na obalech a
tiskovinách
Organizátor: Grafie CZ
Místo konání: Kongresový pavilon E, sál E2, E3
10.00 – 18.00
Vaření hravě – ukázky vaření dětí
Škola Vaření hravě a její děti Vás
zvou na ochutnávku toho, co se naučily
Organizátor: Abolit, spol. s r.o.
Místo konání: Místo konání: pavilon A1, st. 024, pódium COOKING SHOW
10.30 – 11.00
Obalový design MAD APPLE
Organizátor: Omega Design, s.r.o.
Místo konání: Pavilon B, Programové centrum
12.30 – 13.00
3D digitální
technologie v procesu vývoje a výroby nových výrobku
3D tiskárny, 3D
výrobní systémy (Stratasys, MakerBot, MCOR Technologies)
3D optické skenování a
měření výrobků a forem (GOM)
Rapid tooling, CAD/CAM
(Tebis)
Systémy pro vakuové
formování plastů (Formech)
Přednášející: Ing. Daniel Adam (MCAE Systems), Ing. Miloslav
Drápela (MCAE Systems)
Místo konání: Pavilon B, Programové centrum
13.30 – 17.00
Studentské fórum
Organizátor: Společnost průmyslu papíru a celulózy
Místo konání: Pavilon B, Programové centrum
15.00
Pekař roku 2014
- kategorie JUNIOR
Nejatraktivnější
pekařský a cukrářský výrobek roku 2014
Vyhlášení výsledků
soutěže
Organizátor: Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů ČR
Místo konání: Pavilon V, st. č. 001
28. 2. 2014 - pátek
10.00 – 14.00
Zasedání
představenstva COOP Centra
Organizátor: COOP Centrum
Místo konání: Pavilon A3, sál Brno
10.00 – 15.00 hod
Správná dentální
hygiena (praktické ukázky péče o chrup vč. poradenství)
Organizátor: Společnost
preventivní stomatologie
Místo konání: pavilon A1, st. 024, pódium COOKING SHOW
10.30 – 11.00
3D digitální
technologie v procesu vývoje a výroby nových výrobku
3D tiskárny, 3D
výrobní systémy (Stratasys, MakerBot, MCOR Technologies)
3D optické skenování a
měření výrobků a forem (GOM)
Rapid tooling, CAD/CAM
(Tebis)
Systémy pro vakuové
formování plastů (Formech)
Přednášející: Ing. Daniel Adam (MCAE Systems), Ing. Miloslav
Drápela (MCAE Systems)
Místo konání: Pavilon B, Programové centrum
25. – 28. 2. 2014 – úterý - pátek
11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 28. 2. poslední ukázka
v 15.00
Packaking Live –
balicí linka v provozu
Organizátor: Veletrhy Brno, a.s., Equicom s.r.o.
Místo konání: Pavilon B
10.00 – 11.30, 13.00 – 15.00
Právní poradna –
hlavní téma Nový občanský zákoník
25. 2. 2014
Bezpečné
potraviny a jak je nakupovat
Doba minimální
trvanlivosti a použitelnosti u potravin
26. 2. 2014
Jak
nakoupit a poté nelitovat – spotřebitele chrání značka GOS
Jak je to s vodou?
Pít kohoutkovou nebo kupovat balenou
27. 2. 2014
Závadné
potraviny – odpovdnost prodejce a výrobce
Jak je to s platbou
DPH u potravin – spotřebitele chrání značka GOS
Organizátor: Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace
Místo konání: Pavilon A2, st. č. 001
Kuchařská
exhibice pro podporu projektu CzechSpecials
Dvoučlenné
kuchařské týmy z členských restaurací a hotelů zde budou prezentovat třikrát
denně své kuchařské umění.
Organizátor: Asociace hotelů a restaurací ČR
Místo konání: Pavilon A2, st. č. 013
Kulinářská show -
příprava receptů z produktů a ochutnávky produktů označených CHOP, CHZO a
ZTS
Soutěže - Kolo výher, Magnetická tabule - TEST POTRAVIN, Dětské malování
Organizátor: Dedeman,
s.r.o.
Místo konání: Pavilon A1, st. č. 005
CZECH CUISINE
Projekt STŘEDNÍ ODBORNÉ
ŠKOLY VAŘÍ – prezentace výuky, spojená s přípravou regionálních
potravin na stánku Jihomoravského kraje
Místo konání: Pavilon A1, st. č. 011
Projekt na podporu
zemského označení ČESKÉ PIVO, prezentace soutěží ZLATÝ POHÁR PIVEX, ZLATÝ
SOUDEK PIVEX
Organizátor: SNIP
Místo konání: Pavilon A1, st. č. 014
Projekt VÍNA
Z MORAVY, VÍNA Z ČECH – představení moravských a českých vinařů,
vinařské turistiky, Národního vinařského centra
Organizátor: Národní vinařské cetrum
Místo konání: Pavilon A1, st. č. 016
VZOROVÁ KAVÁRNA A
CUKRÁRNA
Interaktivní kavárny – ukázky tradiční i netradiční přípravy
káv, představení značek kávy a technologií přípravy, Latté Art, Soutěže baristů
a barmanů v přípravách koktejlů
Organizátor: D&E, fa. Espreso, Coffee-break, TC
Bohemia a další
PH Compact
Místo konání: Pavilon A1, st. č. 013, A2, st. č. 030
a st. č. 036, V, st. č. 088
ČAJ a KÁVA
Téma:
DILMAH - čajová mixologie – Čaj součástí alkoholických a nealkoholických koktejlů
Organizátor:
Dilmah
Worshopy
na téma „Variace a taje čaje“
Místo
konání:
Pavilon A1, st. č. 013
„Grand Prix espresso“ – soutěž baristů
v přípravě kávy a cappuccina
Organizátor: Espreso, s.r.o.
Místo konání: Pavilon A1, st. 013
SALIMA
Pro vystavovatele
Pro novináře
Partneři
Současně také
SALIMA TECHNOLOGY
20.-23.4. 2020
VINEX
20.-23.4. 2020
MBK
20.-23.4. 2020
INTECO
20.-23.4. 2020
EmbaxPrint
20.-23.4. 2020
Mohlo by vás zajímat
Vybíráme z firem (2016)