Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

SALIMA
20.-23.4. 2020

Mezinárodní potravinářský veletrh

Malí mistři kuchaři v akci

 

V pavilonu A1 se představuje projekt „Vaření hravě“, v jehož rámci se školáci učí kuchařskému umění. První dětská kuchařská show s ochutnávkami proběhla v úterý a měla velký úspěch, na reprízu se návštěvníci veletrhu SALIMA mohou těšit ve čtvrtek od 10 do 18 hodin.


Dříve se děti přirozeně učily vařit doma, kde pomáhaly rodičům, ale v dnešní uspěchané době na to v řadě rodin nebývá čas. Děti si tak nejen nemají kde osvojit potřebné návyky, ale ani nevědí, jak správně vybírat potraviny, co je pro jejich zdraví prospěšné a jak zábavné může vaření být. Právě to chtějí změnit kurzy Vaření hravě, které v Brně v nově vybudovaném kuchařském studiu pořádá společnost Abolit.

„Naším cílem je, aby se děti vrátily k vaření, protože dnes s rodiči už moc nevaří, maminky je k tomu často nepustí nebo jsou samy tak zaneprázdněné, že se vaření ani moc nevěnují. Naše škola dětem ukazuje, že vaření může být i zábava. Chceme, aby si uvědomily význam stravy pro zdraví, naučily se poznávat a vybírat potraviny a připravovat zdravé a chutné jídlo. Největší radost máme, když nám děti řeknou, že o víkendu společně s rodiči uvařily jídlo, které se u nás naučily,“ říká jednatelka společnosti Abolit Klára Procházková. Jak dodává, kurzy probíhají ve dvou věkových skupinách pro první a druhý stupeň základní školy. Zpravidla se jich účastní osm dětí a pracují s nimi dva dospělí, z nichž jeden je profesionální kuchař. Občas přijde třeba barman a učí děti míchání koktejlů, jindy se seznamují s flambováním nebo soutěží o nejlépe ochucený bramborový salát.

Prezentace školy Vaříme hravě je součástí doprovodného programu veletrhu SALIMA a jejím smyslem je propagovat hlavní myšlenku projektu – nadchnout děti pro vaření. Program je moderován a stejně jako na kurzu dětem na pódiu pomáhají dva kuchaři. V úterý se zde za velkého zájmu návštěvníků připravovaly palačinky s tvarohem a borůvkami a maďarská zelná polévka s uzeným masem; na jejich ochutnávky stála i fronta. Obdobné menu se chystá také na čtvrtek, kdy se s uměním malých kuchařů můžete seznámit od 10 do 18 hodin.

Datum: 27.2.2014 16:00:00

 


Současně také

SALIMA TECHNOLOGY
20.-23.4. 2020


VINEX
20.-23.4. 2020


MBK
20.-23.4. 2020


G+H
20.-23.4. 2020


EmbaxPrint
20.-23.4. 2020


FESTIVAL CHUTÍ
23.-25.4. 2020

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště