Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

SALIMA
20.-23.4. 2020

Mezinárodní potravinářský veletrh

Kouzlení s medem, bylinami a kořením, to je Hřebečská medovina

 

Z lesů Hřebečského hřbetu a okolí Moravské Třebové a Třebařova pochází med, který je základem výtečné Bylinné hořké medoviny od Ivany Barklíkové. Je natolik dobrá, že získala nejnovější ocenění Regionální potravina. Rodinný podnik se představí na potravinářském veletrhu Salima.

Ivana Bakrlíková založila svoji firmu na podzim roku 2002 v Moravské Třebové Na Svitavsku, o dva roky později ji přestěhovala na svůj statek v nedalekém Třebařově. Základem bylo rodinné včelaření jejího otce a obou dědečků, dnes pokračuje v tradici se svou dcerou Veronikou. S výrobou domácí medoviny začal její tatínek Karel Buben, firma Hřebečská medovina nyní vyrábí osm základních druhů, k tomu přidává archivní a výběrové řady. Kromě výroby medoviny je nedílnou součástí i samotné včelaření. V současné době podnik obhospodařuje vlastní včelstva, ve většině případů se jedná o včelu kraňskou, nedávno byl chov rozšířen o včely kmene Vigor.

 

Loni oceněná Hřebečská medovina Bylinná hořká je přírodní medovina, vyráběná řemeslným způsobem ručně. Výrobce musí být přítomen při celém výrobním procesu. Je kvašena medem z vlastní produkce. Zpracování a míchání medu nepřesahuje teplotu 40°C. Medovina je ochucená bylinami a kořením, a tím se výrazně liší od ostatních medovin, které jsou dochucený převážně trestí. V Bylinné hořké jsou použity takové byliny, které dodávají této medovině charakteristickou chuť a vůni, které spolu se sladkostí medu tvoří lahodný nápoj. Ivana Barklíková k její výrobě používá 21 druhů bylin a koření, mimo jiné pelyněk a hořec na podporu trávení. Ležení této medoviny probíhá na dubových sudech.

Co všechno rodinný podnik nabízí, poznají zájemci na brněnském potravinářském veletrhu Salima. Stánek najdou v expozici Kvalitních potravin a Státního zemědělského intervenčního fondu při ministerstvu zemědělství, který je garantem titulů Regionální potravina a Klasa.

             

Foto: www.regionalnipotravina.cz a www.hrebecskamedovina.cz

 

Datum: 19.2.2018 14:03:00

 


Současně také

SALIMA TECHNOLOGY
20.-23.4. 2020


VINEX
20.-23.4. 2020


MBK
20.-23.4. 2020


G+H
20.-23.4. 2020


EmbaxPrint
20.-23.4. 2020


FESTIVAL CHUTÍ

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště