GO
17.-20.1. 2019

Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu

REGIONTOUR
17.-20.1. 2019

Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech

Veletrhy GO & REGIONTOUR startují už ve čtvrtek, přinesou špičkový program pro odborníky i pro celou rodinu

15. ledna 2018

Jen ve třetím čtvrtletí roku 2017 se meziročně zvýšil počet hostů v hromadných ubytovacích zařízeních o 5,9 % a počet jejich přenocování o 4,2 %. V hlavní turistické sezóně se tak potvrdil trend zvyšující se návštěvnosti. Vyplývá to z dat Českého statistického úřadu (ČSÚ). Veletrhy cestovního ruchu GO a REGIONTOUR, které startují už ve čtvrtek 18. ledna na brněnském výstavišti, usilují o podporu domácího cestovního ruchu v České republice.

Lednové veletrhy přivezou do Brna téměř všechny kraje České republiky a Slovenska. První den je vyhrazen pro odborníky, pro které je připraven atraktivní odborný program. Tematicky se program dotkne marketingu, moderních technologií, EET či například klasifikace destinačních managementů. Pátek 19. ledna a víkend patří i široké veřejnosti.

„Díky novému konceptu představují veletrhy ucelenou národní prezentaci cestovního ruchu. Regiontour je nosným projektem na podporu domácího cestovního ruchu i incomingu,“ vysvětluje ředitel veletrhů Go a Regiontour Miloň Mlčák. Na veletrzích se ovšem představí též zástupci Maďarska, Rakouska, Chorvatska, Slovinska a Švýcarska. Oproti loňskému roku veletrhy registrují nárůst zastoupených zemí z 19 na 26. Veletrhů se nově účastní Kuba a Dominikánská republika. Právě zmíněné karibské země patří v posledních letech k oblíbeným exotických destinacím i u Čechů.

Nový festivalový pavilon F, který nově doplňuje veletrhy Go a Regiontour, přinese řadu zážitků pro celou rodinu. „Návštěvníci se mohou těšit na setkání s novodobými Nomády, kteří přivezou i obytné vozy. Zájemce o dovolenou na vodě zase potěší možnost nahlédnout do jachty. V pavilonu vyroste také první mobilní ferratová stěna v Česku a centrální bar, kde si lze vychutnat zajímavé cestovatelské drinky,“ vyzdvihuje doprovodný program pro veřejnost mluvčí veletrhů Go a Regiontour Karolína Křenková. Připraven je i speciální koutek pro malé cestovatele a zážitky pro milovníky cykloturistiky, pěší turistiky či například relaxu.

Extrémní gastronomie, regionální potraviny, vína či degustace luxusních restaurací

Veletrhy jsou spjaté i ochutnávkami pokrmů a nápojů z různých koutů světa. Milan Václavík pro návštěvníky připraví například krokodýla, čerstvé cvrčky, štíra či sklípkana. Chybět nebude ani prezentace regionálních specialit na festivalu krajových specialit a regionální potraviny REGFOODFEST. Špičkovou gastronomii na veletrhy přivedou vyhlášené brněnské restaurace, které připraví luxusní degustace s regionálními víny.

Cestovatelé se sjedou na festival GO KAMERA

Jedno velké cestovatelské jméno za druhým se sejde na 21. ročníku festivalu Go Kamera, který pořádá CK Livingstone v čele s Rudolfem Švaříčkem. „Ve čtyřdenním maratonu přednášek a promítání se naživo představí mimořádně silná sestava více než padesáti účinkujících,“ vypočítal Švaříček. Letošním ústředním tématem je Východní Afrika, slavnostního zahájení se tedy ve čtvrtek ujme KATEŘINA CHAUVEAU, která stojí za organizací Bwindi Orphans. Ta se stará o školu v Ugandě i adopce na dálku, na aktivity mohou návštěvníci přispět. A dalšího vás čeká? Projdete se světem s Láďou Ziburou, vylezete na osmitisícovky s Radkem Jarošem nebo Josefem Šimůnkem, své africké hraní přiblíží Jura Pavlica, proletíte se s výtvarníkem Davidem Černým, dozvíte se více o novém filmu Václava Marhoula, prohlédnete se fotky Jana Šibíka nebo Zdeňka Thomy. Přednášky doplňují výstavy, koncerty, promítání, besedy.

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem