Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

GO
16.-19.1. 2020

Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu

REGIONTOUR
16.-19.1. 2020

Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech

RegFoodFest: Matějovo pekařství tvoří podle starobylých receptur

 

Pokud milujete sladké a obdivuje pekařský um, zamiřte mezi 17. a 20. lednem na brněnské výstaviště. V pavilonu P u příležitosti cestovatelských veletrhů Go a Regiontour poznáte i krajové speciality a oceněné potraviny značkou Regionální potravina či Klasa. Známkou kvality se pyšní i blanenské Matějovo pekařství, které si zakládá na starobylých recepturách, postupech a ruční práci.

Pekárny Blansko a.s., které v současné době expandují se značkou Matějova pekařství, jsou tradičním regionálním výrobcem s historií od roku 1953. Mají síť vlastních prodejen zaměřených na kulturu prodeje s kavárnami a pečením přímo v prodejnách metodou Cool Risingu. Přesněji vlastních vyrobených a chlazených produktů nikoli mražených. Těchto prodejen je už na tři desítky.

Ocenění Regionální potravina si loni pekárny odnesly za svůj Míša dort. Extra jemný dort zaujme smetanovým základem a tvarohem na čokoládovém korpusu, čerstvými malinami a zdobením čokoládovými hoblinami. Po upečení v dortové formě se vychladlý korpus potře vrstvou tvarohové náplně zjemněné vyšlehanou smetanou. Poté se povrch ozdobí hoblinkami polevy a čerstvými malinami. Lahodná chuť tvarohové náplně je odlehčená šlehanou smetanou. K výrobě se používají regionální suroviny.

Známek kvality ale mají blanenští mnohem víc.

 

Foto: SZIF

 

 

Datum: 14.1.2019 7:00:00

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Facebook


Fotogalerie

VIDEO

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště