Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

GO
16.-19.1. 2020

Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu

REGIONTOUR
16.-19.1. 2020

Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech

RegFoodFest: Dobroty od Křižáka

 

Už více než čtvrtstoletí posílá své dobroty do světa boleradické Pekařství Křižák, držitel mnoha ocenění, mimo jiné Regionální potravina. Přijďte ochutnat do pavilonu P na RegFoodFest.

Boleradičtí se orientují na regionálního zákazníka čemuž je podřízen vývoj produktů a služeb. Produkty neobsahují žádné zbytečné přídatné látky a výroba je inspirována starými zapomenutými recepturami a výrobními postupy. K přípravě těsta jsou využívány různé druhy přírodních kvasů vlastní výroby. Ve velké míře se v Pekařství Křižák používají do náplní čerstvé ovoce a ořechy z vlastních sadů nebo od místních pěstitelů. Mezi nejvýznamnější ocenění společnosti patří vítězství v soutěži O nejlepší řemeslný chléb v České republice nebo získaný titul Regionální potravina pro výrobek Kloboucký rohlík.

Ocenění mají i za svoji Zelnou pochoutku, vytvořenou přímo pro jihomoravský trh. Zelňák je plný výborné náplně z kysaného zelí, mrkve a cibule a je u něj kladen velký důraz na tvarování. Výrobek je šťavnatý, pečený pomalým sálavým teplem v peci vytápěné biomasou z vlastní produkce. Má velmi jemnou, specifickou chuť a vůni po použitých surovinách. Je vyrobený dlouhým zráním těsta, které odpočívá několik hodin.

Foto: SZIF

 

Datum: 10.1.2019 8:15:00

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Facebook


Fotogalerie

VIDEO

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště