GO
4.-7.11. 2021
Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu

REGIONTOUR
4.-7.11. 2021
Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech

RegFoodFest: Dobroty od Křižáka
Už více než čtvrtstoletí posílá své
dobroty do světa boleradické Pekařství
Křižák, držitel mnoha ocenění, mimo jiné Regionální potravina. Přijďte
ochutnat do pavilonu P na RegFoodFest.
Boleradičtí se orientují na regionálního zákazníka čemuž je podřízen vývoj produktů a služeb. Produkty neobsahují žádné zbytečné přídatné látky a výroba je inspirována starými zapomenutými recepturami a výrobními postupy. K přípravě těsta jsou využívány různé druhy přírodních kvasů vlastní výroby. Ve velké míře se v Pekařství Křižák používají do náplní čerstvé ovoce a ořechy z vlastních sadů nebo od místních pěstitelů. Mezi nejvýznamnější ocenění společnosti patří vítězství v soutěži O nejlepší řemeslný chléb v České republice nebo získaný titul Regionální potravina pro výrobek Kloboucký rohlík.
Ocenění mají i za svoji Zelnou pochoutku, vytvořenou přímo pro jihomoravský trh. Zelňák je plný výborné náplně z kysaného zelí, mrkve a cibule a je u něj kladen velký důraz na tvarování. Výrobek je šťavnatý, pečený pomalým sálavým teplem v peci vytápěné biomasou z vlastní produkce. Má velmi jemnou, specifickou chuť a vůni po použitých surovinách. Je vyrobený dlouhým zráním těsta, které odpočívá několik hodin.
![]() |
![]() |
Mohlo by vás zajímat
Vybíráme z firem