Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

GO
16.-19.1. 2020

Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu

REGIONTOUR
16.-19.1. 2020

Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech

Ochutnejte božské jídlo od špičkových šéfkuchařů

 

Treska s pórkem a bernskou omáčkou, kohout s kaštany, zadělávané telecí dršťky či jelení hřbet… Sbíhají se vám sliny? Nejen tato jídla vykouzlí RegFoodFestu, který je neoddělitelnou součástí veletrhů GO a Regiontour, hvězdní šéfkuchaři z devíti luxusních brněnských restaurací. A ke skvělým pokrmům podají také skvělé víno, výhradně jihomoravské provenience.

Úžasně vypadající a chutnající jídla ochutnají hlavně šťastlivci, kteří vyhrají degustační menu v soutěži na Facebooku veletrhů GO a Regiontour. Proto jej určitě sledujte a odpovídejte.

V pavilonu P roste speciální kuchyňské studio, aby mohli šéfkuchaři předvést co nejlepší výkon. Ve čtvrtek patří umělcům ze Signature restaurantu (12:30 a 14:30), v pátek se představí Retro Consistorium (11:30), Pavillon (13:30) a Trattoria Castelana (15:30). Sobota patří umělcům z Kohouta na víně (11:30), Koishi (13:30) a Borgo Agnese (15:30). V neděli úžasný zážitek zprostředkují šéfkuchaři z Palazzo (12:30) a Konfitu (14:30).










Na každou degustaci je možné v soutěži získat 10krát dvě vstupenky. Výherci zároveň získávají 2 vstupenky na veletrhy cestovního ruchu GO a Regiontour. Pokud neuspějete v soutěži, je možné si ochutnávku koupit – za zvýhodněnou cenu 200 korun (běžně taková menu přijdou na 500 až tisíc korun) pro jednoho. Těchto „volných“ míst je ale velmi málo.

Představme si tedy jednotlivé kouzelníky.

 

Borgo Agnese 

Kdy vaří: sobota 20. ledna v 15:30 hodin

Chystané menu: Treska, pórek, bernská omáčka + VZ Veltlínské zelené 2015 zemské, Arte Vini, Nový Šalfdorf

Kdo na show vaří: Lukáš Greguš, Tomáš Jangl

Ilustrační foto: web restaurantu


 

Restaurace Borgo Agnese vznikla v Brně již v roce 2008 a najdete ji v Kopečné ulici 43. Je zaměřena na středomořskou kuchyni s hlavním důrazem na čerstvost podávaných surovin s využitím sezónních potravin a produktů, mnohdy i domácí výroby. Určitou jednoduchost a rafinovanost v úpravách pokrmů, které vyzdvihuje a zároveň podtrhuje jejich jedinečnou chuť, již od otevření mělo možnost ochutnat nespočet hostů. „Ať již více či méně slavných a významných, nejdůležitější pro nás stále je a bude, aby i Vy jste si u nás vychutnávali v klidu gurmánské pochoutky a při tom si užívali naši péči stejně tak, jako při odpočinku či na dovolené kdekoliv po světě,“ vzkazuje tým vyhlášené restaurace. Podívejte se, jak pracuje.

Web: http://www.borgoagnese.cz/cz/

Facebook: https://www.facebook.com/Borgo.Agnese

 

Castelana trattoria

Kdy vaří: pátek 19. ledna v 15:30 hodin

Chystané menu: Tortelli - plněné těstoviny + prosecco

Kdo na show vaří: Sergio Bellini, Bronislav Peska

Ilustrační foto: web restaurantu

 

V restauraci založené Italem Sergiem si pochutnáte na domácí focaccie, prosciuttu a lahodné domácí pastě. K jídlu si objednejte sklenku vína – vozí ho sem přímo z vyhlášených italských vinařství.

Web: http://www.castellana.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/castellanatrattoria

 

Kohout NA VÍNĚ

Kdy vaří: sobota 20. ledna v 11:30 hodin

Chystané menu: Kohout, krev, kaštany, passateli + Nejedlík Orange 2011 qvevri

Kdo na show vaří: Jiří Zajíček

Ilustrační foto: web restaurantu


 

Kohout NA VÍNĚ, restaurace a vinný bar, se nachází v reprezentativních prostorách Domu umění. Jeho motorem je tým mladých lidí majících jasný cíl – spokojený host. Používanými nástroji jsou především úsměv, ochota a vstřícnost, stejně jako odborná znalost a profesionalita odlehčená rodinnou atmosférou a přátelským přístupem. Specialitou podniku je kohout na víně, jehož konkrétní úprava je proměnná a vždy odráží aktuální nápady a um kuchařského týmu. Pro vyplnění celovečerního programu restaurace servíruje degustační menu, které je průřezem celého á la carte s možností párování vín. Těch mají u Kohouta více než 200 druhů z celého světa, s primárním zaměřením na vína naturální (Morava, Slovensko, Slovinsko, Maďarsko, Itálie). Díky technologii CORAVIN není problém nabídnout po skleničce jakékoliv dražší víno dle konkrétního přání hostů.

Web: http://www.kohout-na-vine.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/KohoutBrno/

 

Koishi fish & sushi restaurant

 Kdy vaří: sobota 20. ledna ve 13:30 hodin 

Chystané menu: Thai Bouillabaisse (ryby, mořské plody, cherry rajče, marinované shiitake, pak choi, bylinky) + 0,5 dcl Chardonnay 2015, pozdní sběr, Maidenstein, vinařství Nepraš&Co.

Kdo na show vaří: Martin Babica, šéfkuchař rybího restaurantu Koishi

Ilustrační foto: FB restaurantu


 

Opěvovanou restauraci i přilehlý specializovaný obchod a vinotéku najdete v Údolní ulici od roku 2006 a cestu už si do našly tisíce lidí. Mnohokrát bodovala v prestižním žebříčku TOP 10 Maurerova výběru Grand Restaurant, v roce 2013 dosáhla na prvenství. Jak už z názvu vyplývá, soustřeďuje se na ryby a sushi. Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá evropská kuchyně snoubená s asijskými prvky. Chloubou a vlajkovou lodí jsou čerstvé mořské i sladkovodní ryby, akcent na čerstvost vytváří ideální podmínky pro nabídku sushi, které ve vybraných dnech připravuje japonský sushimaster. Prvotřídní suroviny jsou základem filozofie Koishi, z nímž stojí Janko Martinkovič a Simona Elsnerová.

Web: http://www.koishi.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/koishi.cz/

 

Konfit

Kdy vaří: neděle 21. ledna ve 14:30 hodin

Chystané menu: Jemně pikantní zadělávané telecí dršťky, konfitovaná hovězí oháňka + Muškát Moravský, kabinet-suchý, Vinařství Sonberk

Kdo na show vaří: Vlastimil Prchal

Ilustrační foto: web restaurantu

 

Co o sobě tvůrci restaurace prozrazují? „V dnešní uspěchané a možná až nezdravě přetechnizované době stojí za to čas od času zpomalit a alespoň někdy se ohlédnout do minulosti, která stála na odlišných hodnotách a přístupech. V restauraci Konfit se setkáte pouze s láskou a respektem k dobrému jídlu a pití, a také k našim hostům. Obracíme se zejména k tradičním staročeským postupům a dáváme si záležet především na kvalitě, čerstvosti a poctivosti. Protože na naše tradice bychom neměli zapomínat, ale spíše je dále rozvíjet. Základem našeho menu je tradiční staročeská kuchyně v původním, ale také modernějším pojetí. Mimo ni u nás narazíte také na to nejlepší z evropských kuchyní. Kromě kvalitních surovin pro naše jídla si zakládáme také na výběru toho nejlepšího vína nejen z Moravy.“

Web: http://konfitrestaurant.cz/cs/

Facebook: https://www.facebook.com/KonfitRestaurant/

 

Palazzo Restaurant

Kdy vaří: neděle 21. ledna ve 12:30 hodin

Chystané menu: Dušená telecí líčka ne červeném víně se šťouchaným celerem + Pinot Noir 2015, BIO, Krásná Hora

Kdo na show vaří: Milan Urbánek s kolektivem

Ilustrační foto: web restaurantu


 

Skvělá restaurace je součástí hotelu Barceló na brněnské Biskupské ulice. Snoubí v sobě moderní české a středomořské vlivy. Elegantní interiér byl navržen španělským designérem. Restaurace v čele s Milanem Urbánkem se honosí sezonními specialitami, promyšlenými degustačními menu a kvalitními víny.

Web: https://www.palazzorestaurant.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/palazzorestaurant/

 

Pavillon

Kdy vaří: pátek 19. ledna ve 13:30 hodin

Chystané menu: Jelení hřbet, tuřín, hořčice, černé pivo + Frankovka, 2015, výber z hroznů, Gotberg

Kdo na show vaří: šéfkuchař Ondřej Dulanský a Adam Procházka

Ilustrační foto: FB restaurantu


 

Letošní šestá nejlepší restaurace v TOP 10 Maurerova výběru Grand Restaurant. Pavillon, který se otevřel v srpnu roku 2012, vznikl spojením dvou brněnských fenoménů – slavné Zemanovy kavárny a legendárním Restaurantem U Kastelána. Funkcionalistická stavba v parku Koliště v sobě skrývá nepřebernou škálu chutí a vůní v jakékoliv podobě. Pavillon v sobě váže dlouholetou tradici restaurantu U Kastelána spolu s inovátorským přístupem ambiciózního šéfkuchaře Ondřeje Dulanského. Klasiky zdejší kuchyně obohacují nové poutavé gurmánské zážitky moderní evropské kuchyně bez hranic. Jedinečné chuti, originální kombinace i známé vůně jsou kouzleny ze sezónních a čerstvých surovin z lokálních zdrojů, z nichž se skládají nejen degustační menu ale i většina ostatních jídel. Unikátní je propojení restaurace, koktejl baru, vinotéky a kavárny.

Web: http://www.restaurant-pavillon.cz/pavillon.php

Facebook: https://www.facebook.com/restaurant.pavillon.brno/

 

Retro Consistorium

Kdy vaří: pátek 19. ledna v 11:30 hodin

Chystané menu: Tomatové risotto s modrým sýrem + Chardonnay, Bíza, pozdní sběr

Kdo na show vaří: Jiří Dočkal

Ilustrační foto: FB restaurantu


 

Neznali jsme v Brně bar, kde by rozuměli vínu, a zároveň uměli vařit. Tak jsme je otevřeli,“ vysvětlují na svých webových stránkách tvůrci restaurace Retro Consistorium. Zájemci ji najdou v Mečové ulici a dostanou zde pečlivě vybíraná vína a skvělé jídlo v přátelské atmosféře. To vše na jednom místě v historickém centru Brna. Retro Consistorium vzniklo pro lehké pracovní obědy, odpolední kávy po práci a dlouhé večery u vína s přáteli.Kuchyni vedou kuchaři s mnohaletou zkušeností ze špičkových brněnských restaurací.Skvěle zásobený bar je plný prémiových alkoholických i nealkoholických nápojů. Jako jediní v Brně také čepují pšeničné pivo Erdinger. Dezerty do restaurantu v samém srdci Brna dodávají cukrářští mistři z Dolce Passione.

Web: http://www.retroconsistorium.cz/

Facebook: https://www.facebook.com/www.retroconsistorium.cz/

 

Signature Restaurant

Kdy vaří: čtvrtek 18. ledna ve 12:30 a 14:30 hodin

Chystané menu: Bramborové noky na styl carbonara, naše uzené kachní prso, levandulový sýr z Pálavy + růžové víno plnějšího charakteru

Kdo na show vaří: šéfkuchař Pavel Veltruský

Ilustrační foto: web restaurantu


 

Nádherné prostředí, úžasné jídlo, to je synonymum pro poměrně mladý Signature Restaurant. Je součástí velkého hotelového komplexu nad Popůvkami u Brna, blízko Masarykova okruhu. Tým pod vedením Pavla Veltruského, který patří ke špičkám ve svém oboru, připravil menu, které uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka. S maximálním důrazem na kvalitu, lokálnost a sezónnost přináší poctivou kuchyni: „Nebojíme se experimentů, unikátních receptur či textur. Vše je však podřízeno zákazníkovi, jeho potřebám, přáním a požadavkům. Navracíme se k tradici, bereme si z ní to nejlepší a posouváme ji dál, obohacenou o prvky světové kuchyně i o nové techniky vaření.“

Web: https://www.restaurantsignature.cz/cz/

Facebook: https://www.facebook.com/restaurantsignature.brno/

Datum: 9.1.2018 14:57:00

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Facebook


Fotogalerie

VIDEO

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště