Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

GO
16.-19.1. 2020

Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu

REGIONTOUR
16.-19.1. 2020

Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech

Mladí kulinářští mistři se začínají prát o zlato

 

Brněnské veletrhy nejsou jen plejádou jedinečných a originálních cestovatelských tipů, ale nabízejí i kulinářskou show, která rozdráždí vaše chuťové pohárky. U příležitosti veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR se totiž představí česká špička mladých a nadějných kulinářských mistrů. Na 25. ročníku Mezinárodního mistrovství České republiky Gastro Junior Brno Bidfood se talenti gastronomie na brněnském výstaviště v pavilonu P poperou o pomyslnou „vařečku“.  A jejich klání začíná právě teď.



Návštěvníci veletrhu se mají doopravdy na co těšit. Přímo před jejich zraky se totiž ve dnech 17.–20. ledna 2019 rozpoutá pravé kulinářské klání. Hlavním cílem soutěže je prohloubit a ověřit úroveň odborné přípravy studentů gastronomických škol pro budoucí vstup do praxe. A jejich plody můžete přijít ochutnat.

Soutěž současně srovnává odbornou úroveň jednotlivých škol. Rozpoutá se totiž i souboj o nejlepší školu. Pomyslná zlatá medaile mezi školami připadne těm, které dokážou sestavit vítězný tým ve čtyřech oborech: cukrář, kuchař a dvou z kategorie: barman, barista, teatender nebo číšník, nad jejichž umem budou bdít porotci z Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a z České barmanské asociace.

„Soutěžící mají různá zadání. Všechno se odehrává přes tajné koše, to znamená, že si musí dopředu natrénovat pokrmy, které mohou během soutěže dostat. Teprve tady si vylosují svou konkrétní práci,“ vysvětlil pravidla soutěžního klání Bc. Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC).

Adepti kulinářského umění jsou ve stresu a minuty rychle ubíhají. Zvládnou tíhu okamžiku? Vypořádat se hlavně sám sebou bývá během vypjatých okamžiků často tím nejtěžším úkolem, jak zkrotit neposlušnou vařečku a připravit lahodný pokrm, který dokáže obstát v napěchované konkurenci. Studenti středních škol ale nejsou žádná ořezávátka. Umí jídla připravit rychle, kvalitně, esteticky i s grácií.

Nejde jen o to, připravit pokrm, který dokonale vypadá, ale i uspokojit vytříbené choutky poroty a hodnotících. „Nejpřísnějším kritériem je chuť. Chtěli bychom, aby se docílila optimální chuť pro každého, protože tu máme každý různou,“ řekla Pavlína Berzsiová, předsedkyně poroty cukrářů loňského ročníku. O prestiži soutěže svědčí i záštita Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, nebo hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka.

A komu by to stále bylo málo, ať si rozhodně nenechá ujít i současně se konající Festival krajových specialit a regionální potraviny RegFoodFest.

Foto: archiv BVV

 

Datum: 17.1.2019 9:30:00

PARTNERSKÁ ZEMĚ GO 2020

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Facebook


Fotogalerie

VIDEO

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště