Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Festival chutí
23.-25.4. 2020

Festival chutí

Otestujte ověřené skvosty od Pegasa

 

„Jdem do Pegasa.“ Odpusťte tu nespisovnou češtinu, ale tak se to prostě v Brně říká. Už mnoho let. A stejně tak mnoho let se stává, že pokud nemáte rezervaci, v podniku v Jakubské ulici vyhlášeném svým originálním pivem, si prostě nesednete. Chodí se sem na pšeničné s citronem, dámy mají rády tmavé „karamelové“… A ochutnat jejich speciality bude moci i na Festivalu chutí. Které přesně, se ještě rozhoduje, ale zklamáni nebudete, ať představitelé jednoho z nejstarších minipivovarů v České republice vyberou, co chtějí.

Pegas je rozhodně nejstarším podnikem svého druhu na Moravě. Nápad přestavět budovu v samém cestru Brna, jejíž základy pochází ze 14. století, vznikl v roce 1990 a již v září roku 1992 byl uveden do provozu nejen pivovar, ale i restaurační a hotelová část.



 

Srdcem pivovaru je třínádobová varna, umístěná v prostorách pivnice. Objem jedné várky činí 20 hektolitrů. „Hlavní kvašení probíhá v nerezových cylindricko-kónických tancích o objemu 22 hektolitrů. Mladé pivo poté dozrává v ležáckých tancích o kapacitě 20 nebo 40 hektolitrů,“ uvedl sládek Jan Rádek.

K výrobě je používán slad z humnové sladovny v Záhlinicích a speciální slady ze sladovny Weyermann. Chmelení žateckým chmelem. K výrobě speciálních piv jsou používány i zahraniční odrůdy chmelů a speciální kmeny kvasnic. 

Roční výstav se pohybuje okolo 2 100 hektolitrů. Téměř 80 procent produkce se zkonzumuje v pivovarské restauraci. Základní nabídku piv představuje Světlý ležák, Oatmeal Stout, svrchně kvašené Pšeničné pivo a polotmavé speciální pivo Gold. Mimo to jsou v průběhu roku připravována speciální piva v limitovaných množstvích 20 nebo 40 hektolitrů, která se střídají na páté pípě.

 

Světlý ležák

Nejoblíbenější pivo z našeho sortimentu. Vyráběno pouze z přírodních surovin metodou spodního kvašení bez filtrace a pasterizace. Živé přírodní ječné pivo.

EPM 12%, IBU 33, plzeňský a vídeňský slad sladovna Záhlinice, žatecké chmely; alkohol  4,5% obj.


Oatmeal Stout

 Tmavé svrchně kvašené pivo, vařené za použití ječných i pšeničných sladů a nesladovaného ovsa.

EPM 13% , IBU 25, plzeňský, karamelový a pšeničný slad sladovna Záhlinice, pražený ječmen sladovna Weyermann, nesladovaný oves, britské odrůdy chmelů; alkohol 5% obj.

 

Pšeničné pivo

Vyrobeno metodou svrchního kvašení za použití ječného a pšeničného sladu. Podáváno s citrónem.

EPM 12%, IBU 18, plzeňský a pšeničný slad sladovna Záhlinice, žatecké chmely; alkohol 4,5% obj.

 

Gold

Speciální polotmavý ležák.

EPM 16%, IBU 27, plzeňský, mnichovský a karamelový slad sladovna Záhlinice, žatecké chmely; alkohol 6% obj.

 

 

Datum: 2.2.2018 13:55:00

Současně také

SALIMA
20.-23.4. 2020


SALIMA TECHNOLOGY
20.-23.4. 2020


VINEX
20.-23.4. 2020


MBK
20.-23.4. 2020


G+H
20.-23.4. 2020


EmbaxPrint
20.-23.4. 2020

Mohlo by vás zajímat

Fotogalerie

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště