Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

EmbaxPrint
20.-23.4. 2020

Mezinárodní veletrh obalů a tisku

Problémem v pečivu není lepek, ale jeho zpracování

 

Pokud chcete zhubnout, nejezte chléb a rohlíky. S touto radou se setkáváme v dietních příručkách poměrně často. Podle zástupkyně Breadway Stores Moniky Pružinské však při dietě není problém samotné pečivo. „Záleží spíše na způsobu zpracování. Bohužel při současném tlaku na rychlost se ovšem kvalita degraduje,“ tvrdí. V Breadway Stores však nabízí takové pečivo, které vyhoví i přísným dietářům.

Jak byste popsala koncept Breadway Stores?
Jednoznačně moderní bistro – jsme pekárna s kavárnou, ale naleznete u nás polévky, saláty, sandwiche, dezerty, nebo také domácí paštiky a další naše výrobky. Můžete se u nás zastavit pro snídani, svačinu, na lehký oběd, nebo si nakoupit na večerní mlsání na doma.

Který z vašich výrobků považujete za váš největší skvost?
Podle prodejů je to čokoládová tyčinka s hořkou čokoládou, ale reálně je to Švýcarský kroucený chléb, který prochází procesem pomalé fermentace, to je určitě naše vlajková loď v pekařských výrobcích. Z ostatního sortimentu jsou pro mě speciální kachní rillettes a jahodová marmeláda, to jsou výrobky, po kterých sáhnu, když jdu náš koncept představit obchodnímu partnerovi.

V čem jsou vaše výrobky speciální?
Všechny výrobky jsou české, poctivé, „čisté“ – zdráhám se použít slovo zdravé, ale nepoužíváme konzervanty, „éčka“, sladidla a podobně. Používáme velmi kvalitní suroviny, šetrné metody zpracování, nepřidáváme do výrobků nic, co bychom sami nechtěli konzumovat.

Jsou produkty z Breadway Stores vhodné pro lidi, kteří se chtějí zdravě stravovat?
To je těžká otázka. Zkusím to popsat jednoduše – náš chléb fermentuje velmi dlouhou dobu, má vysoký obsah vody, je lépe stravitelný než běžné pečivo. Když si k němu dám rajče ze zahrady, zavařenou okurku, nějakou naši paštiku a třeba malou Plzeň, tak to vnímám jako zdravou, normální večeři. Dnes je hodně lidí, kteří ze stravy z různých, nejen zdravotních důvodů vyřazují pečivo – já jsem toho názoru, že není problém lepek v pečivu, ale průmyslové zpracování, které nejen u pečiva, ale u všech produktů, při současném tlaku na rychlost zpracování a nízkou cenu finálních výrobků nutně ten konečný výrobek degradují. Ale toto by byla dlouhá debata. Doporučuji si na toto téma spíše přečíst nějaké články, buď tento, nebo třeba knihu Dilema všežravce.

Plánujete do budoucna otevřít i další prodejny kromě těch v Praze a Brně?
V Brně bude od května pět míst, kde bude možné zakoupit naše výrobky, budou pod značkou BWS partner, přehled najdete na www.breadwaystores.com. Jsme aktivní v Bratislavě a v Plzni, to jsou další místa, kde chceme působit a jsme otevření franchisovým partnerům.

Jak fungují vaše cateringové služby? Jak postupuje zákazník, který by si u Breadway Stores chtěl objednat vaše výrobky na soukromou akci?
Nejjednoduší je napsat e-mail na objednavky@breadwaystores.com nebo se domluvit na prodejně v Hybešově ulici v Brně – denně takto chystáme hlavně štrúdly, tapas, což jsou takové speciální minichlebíčky na našem pečivu, či sendviče… Firmám pak zajišťujeme nabídky na míru, nejčastěji coffee breaks, nebo občerstvení pro firemní akce formou sendvičů apod. Na hlavní firemní prodejnu v Hybešově jezdí i menší odběratelé, kteří naše pečivo a výrobky mají ve svých provozech.

Na co se mohou návštěvníci veletrhu těšit u vašeho stánku?
Jsme součástí projektu Packaging Live, kde bude ukázka balení pečiva pomocí robotizace. Při chodu linky bude ochutnávka pečiva, a pokud budete mít zájem o více informací, můžete se vedle zastavit na kávu přímo ve stánku Breadway Stores.

Datum: 23.2.2018 12:33:00

Současně také

SALIMA
20.-23.4. 2020


SALIMA TECHNOLOGY
20.-23.4. 2020


VINEX
20.-23.4. 2020


MBK
20.-23.4. 2020


G+H
20.-23.4. 2020


FESTIVAL CHUTÍ
23.-25.4. 2020

Mohlo by vás zajímat

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště