Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Vánoční trhy
6.-15.12. 2013

Vánoční trhy

Nová značka Chuť Moravy hledá to nejzajímavější od malých výrobců a jejich dobroty páruje s moravskými víny

 

Máte chuť na něco dobrého? Samozřejmě si můžete dát francouzskou paštiku, italský sýr nebo španělské olivy. Nebo můžete podpořit domácí producenty, jejichž delikatesy jsou stejně tak dobré, jen se na ně v záplavě zahraničních specialit pozapomnělo. Kde se po nich shánět? Jednu z cest nabízí nová značka Chuť Moravy.

Ta svým zákazníkům od podzimu 2013 přináší celou řadu domácích produktů od těch tradičních (paštika, škvarky, klobásy, sýry, džemy, med) až po opravdové speciality (vinné želé, olej z hroznových jader, svatojánské ořechy). Všechny výrobky mají společné to, že pocházejí od malých moravských producentů a jsou vyrobeny podle původních receptur bez použití umělých látek a konzervantů. A jako bonus se skvěle hodí k moravským vínům.

“Jsme z Moravy a už několik let hledáme pro zákazníky jedinečná moravská vína, která milujeme. A protože k vínu se hodí něco dobrého, chtěli jsme opět podpořit náš region. Tak vznikla Chuť Moravy,” vysvětlují Martin Jokver a Vlastimil Sapák, kteří za značkou stojí.

Regionální produkty Chuti Moravy lze pořídit samostatně, nebo přímo v balení s víny, ke kterým se hodí nejlépe. I tyto dřevěné bedýnky a kartonové obaly mají moravský původ.

Vybrané produkty Chuti Moravy

Olej z hroznových jader je oproti ostatním olejům v mnoha směrech výjimečný. Jako jediný z olejů totiž obsahuje látku Procyanidin - nejsilnější antioxidant, který je 50krát silnější než vitamín E. Díky tomu je olej z hroznových jader blahodárný pro organismus a působí jako prevence proti onemocněním srdce, rakovině a mnoha dalším civilizačním chorobám. Využívá se jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Díky své výrazné chuti se používá v malém množství, ale s jedinečným efektem.
Cena: 0,2 l za 249 Kč.


Červené vinné želé je vyrobeno z kvalitního moravského vína odrůdy Svatovavřinecké. Tato delikatesa s jemnou originální chutí a hladkou strukturou vynikne nejlépe v kombinaci s měkkými sýry, ale i s čerstvým bílým pečivem. Hodí se také jako dip ke zvěřině nebo krůtímu masu.
Cena: za 0,1 l 68 Kč, za 0,2 l 104 Kč.


Svatojánské ořechy jsou zapomenutou moravskou delikatesou. Vyrábí se podle původní 100 let staré receptury tak, že se mladé vlašské ořechy sklizené na svatého Jana naloží do nálevu ze směsi sirupu a koření. Chutnat vám budou samotné nebo jako doplněk k čerstvým sýrům.
Cena: 0,1 l za 99 Kč.

Celý sortiment najdete na www.chutmoravy.cz.

O značce Chuť Moravy
Za značkou stojí Martin Jokver a Vlastimil Sapák, společníci ve Firemnívíno.cz. Svým zákazníkům už několik let přinášejí zajímavá moravská vína od vinařů, se kterými se vždy osobně znají. Potraviny pod značkou Chuť Moravy jsou logickým pokračováním jejich mise nabízet to nejlepší, co Morava v oblasti jídla a vína dává. www.chutmoravy.cz

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště