Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

SALIMA
28.2. - 2.3. 2012

Mezinárodní potravinářský veletrh

Gastro Junior Brno 2012 - Nowaco Cup

Mezinárodní mistrovství České republiky

Celorepublikové finále soutěže mladých talentů v oborech kuchař, cukrář, číšník (18. ročník).

Soutěž se koná pod záštitou ministra školství, mládeže a tělovýchovy ČR, primátora statutárního města Brna a kontinentálního ředitele WACS pro Střední Evropu, prezidenta AKC ČR Bc. Miroslava Kubece jako odborný program Mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA – MBK – INTECO – VINEX 2012.

Více informací o soutěži zde. 

Výsledky Gastro Junior Brno 2012 - Nowaco Cup:

Tisková zpráva - 14. 3. 2012 - ke stažení:


Tisková zpráva - 20. 2. 2012 - ke stažení:

Pozvánka na regionální kola ke stažení:

POŘADATELÉ:
Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Brno
Veletrhy Brno, a.s.

ORGANIZÁTOR:
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 

ODBORNÍ GARANTI:
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
Asociace číšníků České republiky

GENERÁLNÍ SPONZOR:
NOWACO Czech Republic,s.r.o.

HLAVNÍ SPONZOŘI: 
INTERGAST Praha, a.s.

MEDIÁLNÍ PARTNER:
TRADE MARK CREATIVE

SOUTĚŽNÍ OBORY:
kuchař - kuchařka
cukrář - cukrářka
číšník - servírka

SOUTĚŽ JE URČENA:
pro studenty středních škol s gastronomickým zaměřením
Do věku 21 let. Soutěž je pojata jako pódiová.

MÍSTO KONÁNÍ:
Brno – Výstaviště

TERMÍN SOUTĚŽE:
28. 2. – 1. 3. 2012 (út – čt)

Hodnotitelské komise budou složeny z předních odborníků v gastronomii, členů Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace číšníků ČR.
*
Všichni soutěžící obdrží diplomy podle počtu získaných bodů (zlaté, stříbrné, bronzové ocenění), resp. zlaté, stříbrné a bronzové medaile. Vítězové na 1. – 3. místě obdrží poháry a diplomy za umístění a věcné ceny.
*
Počet soutěžících z České republiky: obor kuchař 30, obor cukrář 30, obor číšník 30. Jsou to postupující ze dvou regionálních kol, která se budou konat ve Frenštátě pod Radhoštěm a v Praze - Čakovicích. Dále předběžně přislíbili účast soutěžící ze Slovenské republiky a Polska.


Soutěžní úkoly

OBOR KUCHAŘ – KUCHAŘKA
Příprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou jsou krůtí prsa. Tuto hlavní surovinu dodá generální partner soutěže – společnost NOWACO ČR.
Součástí soutěžního úkolu je zapracování dvou tajných surovin ze spotřebního koše, které si soutěžící vylosuje 20 minut před samotnou soutěží.
Při samotné soutěži bude v tajném koši pět surovin, ze kterých si soutěžící vylosuje dvě suroviny. Ty poté musí zapracovat do soutěžního pokrmu. Po vylosování tajných surovin může soutěžící konzultovat danou recepturu se svým trenérem. Zapracování tajné suroviny do pokrmu je nedílnou součástí hodnocení soutěžícího.

OBOR CUKRÁŘ – CUKRÁŘKA
Příprava 4 porcí teplého moučníků „Nákyp v moderní úpravě„ v časovém limitu 45 minut. Nákyp musí obsahovat tepelně zpracovanou tajnou surovinu.  Nákyp  je součástí tříchodového restauračního menu pro  mezinárodní klientelu.
Tajnou surovinu si soutěžící vylosuje 20 minut před zahájením soutěže.
Písemně nebo ústně si připraví odpovědi na otázky, které zodpoví po skončení soutěžního času

OBOR ČÍŠNÍK – SERVÍRKA
a/ Příprava ovocného dezertu (nikoliv ovocného salátu) pro 2 osoby včetně servisu před zraky hostů
Úprava ovoce v teplé nebo studené formě s povinnou úpravou čerstvého ananasu (včetně předběžné úpravy)a dalších 2 druhů  ovoce dle vlastního uvážení, které se nemusí před hosty předběžně upravovat.  

b/ Podávání šumivého vína k ovocnému dezertu
pro 2 osoby včetně servisu
Suroviny, víno a inventář na přípravu a provedení obou ukázek – vlastní.

c/ Jazyková zkouška – komunikace s hostem v jazyce anglickém, německém nebo ruském po skončení soutěžních úkolů
Učitele jazyků zajistí organizátor.

Komunikace žáků s použitím mikroportu.

Časové limity

Příprava soutěžních úkolů – 20 minut
Provedení obou soutěžních úkolů – 20 minut

Čas mezi soutěžními úkoly se zastavuje na dobu nezbytně nutnou, ovšem celkový čas 20 minut zůstává.

Dokumenty ke stažení:



Slavnostní zahájení
úterý 28. února 2011 v 10,00 hodin – Brno – Výstaviště, pavilon G2

Vlastní soutěž
úterý, středa, čtvrtek – Brno – Výstaviště, pavilon G2

Slavnostní vyhlášení výsledků
čtvrtek 1. března 2011 v 15,30 hodin, v Orea hotel Voroněž

SALIMA 2012

Vybíráme z firem

 



 

Fotogalerie

Video

Mohlo by vás zajímat

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště