Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

SALIMA
28.2. - 2.3. 2012

Mezinárodní potravinářský veletrh

Jak chutnají regiony...

 

... zjistíte také v pavilonu P, ve stánku pojatém jako restaurace s profesionálním zázemím, kde se uskuteční  projekt Asociace hotelů a restaurací ČR zaměřený na propagaci regionálních specialit. Návštěvníci budou několikrát denně zváni na ochutnávku pokrmů připravených šéfkuchaři z různých regionů. Účast přislíbil také dlouholetý  kapitán národního týmu kuchařů a cukrářů  Jiří Král, který bude vařit tradiční pražské speciality. Hosté „restaurace“ nahlédnout do zákulisí přípravy, navíc se seznámí s uplatněním moderních technologií a poučí o trendech snoubení pokrmů s pivem a vínem. Prezentace je současně propagací projektu Czech Specials, jehož cílem je rozšířit regionální pokrmy do české gastronomie a v současnosti se do něj zapojilo už přes 300 restaurací.

„Chceme pokračovat v úspěšném restauračním modelu, který se nám osvědčil už na minulém ročníku. Protože jde o veletrh určený přímo profesionálům z oboru, dáme zde prostor také našim partnerům – dodavatelům technologií. S jejich přístroji a zařízeními budeme přímo na živo pracovat a vařit, tak abychom zároveň zpopularizovali moderní techniku pro profesionální kuchyně,“ přibližuje záměr Lukáš Limprecht, viceprezident Asociace hotelů a restaurací ČR pro gastronomii. Projekt počítá také s velkoplošnou obrazovkou, která divákům umožní koukat kuchařům přímo pod ruce. Mezi podáváním pokrmů se zde budou promítat třeba zajímavé záběry z kuchařských olympiád.

SALIMA 2012

Vybíráme z firem

 



 

Fotogalerie

Video

Mohlo by vás zajímat

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště