UPOZORNĚNÍ - Klamavá služba firem

Expo Guide, Fair Guide, Construct Data, MULPOR, Internaional Fair Directory

Firmy Jessie Data, Expo Guide, Fair Guide, Construct Data, MULPOR nemají žádnou obchodní vazbu na BVV a společnost Veletrhy Brno a.s. se distancuje od praktik zmíněných firem. Doporučujeme, aby vystavovatelé našich veletrhů na nabídky Expo Guide atd. zásadně nereagovali.

Díky vlastním zjištěním i na základě upozornění svých klientů registruje společnost Veletrhy Brno, a.s. množící se případy nabídek na zveřejnění firemních údajů v katalozích „FAIR Guide“ , „EXPO Guide“ ,  „International Fairs Directory“ a nově jako emailing od "Jessie Data" zneužívající  jméno asociace CENTREX. Katalogy jsou prezentovány jako „největší internetový seznam veletrhů a vystavovatelů“ a „mocné médium pro získání nových zákazníků, nalezení nových obchodních partnerů nebo průzkum veletrhů“.

Koncept těchto pochybných nabídek je vždy stejný. Na základě kontaktů získaných zřejmě z volně dostupné elektronické verze katalogu vystavovatelů našich veletržních akcí jsou našim klientům rozesílány anglicky psané formuláře, které se na první pohled tváří jako bezplatná aktualizace údajů v internetovém katalogu. Není tomu tak. Po jejich vyplnění a odeslání přijde klientovi faktura na úhradu bezmála 1200 EUR za rok. Teprve poté napálený klient zjistí, že ve skutečnosti podepsal objednávku placených služeb, a to dokonce na tři roky bez možnosti výpovědi.

Doporučujeme našim klientům, aby pečlivě pročetli podobné „nabídky“ dříve, než se rozhodnou je vyplnit a odeslat. Pokud tak přesto učiníte a nechcete za „nevyžádané služby“ platit, pak vám doporučujeme, abyste zaslali provozovateli katalogu, který je uveden drobným písmem až na konci objednávky oznámení, že odstupujete od smlouvy z důvodu podvodného jednání. Na jakékoli další výzvy o zaplacení pak již nijak nereagujte, eventuelně pohrozte trestním oznámením.

Datum: 8.6.2017 11:56:00