Pavilon Z: přes sezonu veletrhy, v zimě kluziště

Mobilní kluziště v pavilonu Z na výstavišti bude nejen jako součást olympijského parku během konání ZOH v Pchjongčchangu (9. 2. – 25. 2. 2018). Ikonický pavilon Z bude jeho „domovem“ až do konce zimy a ledová plocha by se měla na výstaviště vracet i v dalších letech. Město Brno se na tom dohodlo se společností Veletrhy Brno.

Původním záměrem města bylo si ledovou plochu v únoru jen pronajmout. V úterý však radní schválili záměr nabytí mobilního kluziště.

Podle 1. náměstka primátora Petra Hladíka je to výhodnější, a to vzhledem k předpokládané výši nájemného, podílu města na účasti v projektu olympijských parků a budoucímu využití ledové plochy pro veřejnost.

Brno se zapojí do projektu olympijských parků pro rok 2018, který připravuje Český olympijský výbor. Zastupitelstvo v červnu schválilo podporu tomuto projektu ve výši 10 milionů korun.

Centrum dění olympijského parku v Brně bude výstaviště. V pavilonu Z budou hokejové hřiště a curlingové dráhy.

Po skončení činnosti olympijského parku by Veletrhy Brno poskytly pavilon, mobilní kluziště by provozovala městská společnost STAREZ-SPORT. V provozu by kluziště mělo být přibližně od začátku ledna do konce února.

„Pavilon Z je pro nás klíčový v době konání velkých veletrhů, mimo hlavní sezonu jej ale rádi využijeme takto. Kluziště se stane skvělou atrakcí pro brněnské bruslaře a zároveň zajímavým doplňkem našich zimních akcí – Vánočních trhů nebo například veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR,“ poznamenal generální ředitel společnosti Jiří Kuliš.

Výhodou je snadná dopravní dostupnost i pro mimobrněnské a bezproblémové parkování. Unikátní pak bude samotná krytá plocha, díky které bude možné kluziště využívat i při nepříznivém počasí.

Datum: 11.8.2017 9:35:00