Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MBK
28.2. - 2.3. 2012

Mezinárodní veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství

Pekaři, pozor, přichází vakuové chlazení!

 

Revoluční technologii, která šetří čas a zkvalitňuje pekařskou a cukrářskou výrobu, nabízí švédská společnost REVENT International. Tradiční výrobce známý především rotačními pecemi se představí na veletrhu MBK 2012.

Proč je proces vakuového chlazení tak žádaný? Prodlužuje trvanlivost výrobku při zachování čerstvosti, zlepšuje strukturu chleba a pečiva díky udržení vyššího obsahu vody a je výhodný také z pohledu ekonomiky provozu a produktivity práce. Tepelné procesy probíhající při chlazení ve vakuové komoře umožňují zkrátit dobu pečení v závislosti na výrobku až o třetinu. Rychlé ochlazení zároveň prodlužuje trvanlivost výrobku bez použití jakýchkoli zlepšujících přídavků. „Potvrdil se tak předpoklad, že vakuové chlazení plně nahradí systém šokového mrazení s výrazně nižšími náklady na energii,“ říká Ing. Martin Jaroš, obchodní zástupce společnosti REVENT PRAHA s. r.o.

K výhodám nové technologie patří také lepší struktura výrobků a zvětšení jejich objemu. S vakuovým chlazením pekárny dosahují vzdušného a rovnoměrného pórovatění střídky, zlepšuje se rovněž vůně a chuť pečiva. Dalším benefitem je možnost snížit množství přísad, což se spolu se zkrácením doby pečení, úsporou energií a menšími prostorovými nároky příznivě odráží v ekonomice provozu. „Pekárny oceňují také skutečnost, že není třeba skladovat a přepravovat výrobky ve zmrazeném stavu. Vakuové chlazení lze navíc připojit k systému vytápění pekárny, což umožňuje opětovné využití energie,“ přibližuje dodavatel další přednosti kompaktního systému vakuového chlazení, který REVENT nabízí jak pro periodickou, tak pro kontinuální výrobu. Návštěvníci veletrhu MBK se s novinkou mohou seznámit prostřednictvím audiovizuální prezentace. Kompletní informace získají na stánku dodavatele a zároveň je možné domluvit prohlídku systému přímo v provozu. 

Společnost REVENT International, která se v roce 2011 se posunula z druhého místa na světovou jedničku v produkci pekařských rotačních pecí, se v Brně pochlubí také svým bestsellerem - dvouvozíkovou pecí Revent 724, která je vůbec nejprodávanější rotační pecí na světě. Není bez zajímavosti, že na ní peče 90 % všech hotelů v Las Vegas. O úspěchu pece svědčí i více než 500 zaznamenaných případů nelegálního kopírování jinými výrobci. Tento unikátní výrobek se chlubí nejvyšší možnou účinností a nejnižší možnou spotřebou energie, blíže se s ním seznámíte od 28. 2. do 2. 3. 2012 v pavilonu P.

MBK 2012

Vybíráme z firem

 



 

Fotogalerie

Video

Mohlo by vás zajímat

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště