Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

INTECO
28.2. - 2.3. 2012

Mezinárodní veletrh zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování

Co umí gastronomický dorost?

 

To zjistíte na finále 18. ročníku mezinárodní soutěže Gastro Junior Brno – Nowaco Cup, která svou tradicí, rozsahem a odbornou úrovní nemá ve střední Evropě konkurenci. Ve dnech 28. 2. až 1. 3. se na pódiu v pavilonu G2 představí naši nejlepší mladí kuchaři, cukráři a číšníci, kteří postoupili ze dvou regionálních kol, v souboji s konkurencí ze zahraničních odborných škol. Letos by zde poprvé měli představit své umění také mladí gastronomičtí odborníci z Francie.

Smyslem soutěže je podpořit tvůrčí aktivitu, proto se zadání každý rok mění a jeho součástí je i spotřební koš, z něhož si kuchaři a cukráři těsně před soutěží losují tajné suroviny. V kategorii kuchař – kuchařka se tentokrát budou jako dominantní surovina připravovat krůtí prsa s přílohou, zatímco cukráři a cukrářky se popasují se soutěžním úkolem „nákyp v moderní úpravě“. Číšníci a servírky musejí před zraky hostů připravit ovocný dezert a podat k němu šumivé víno, součástí jejich úkolu je také jazyková zkouška v podobě komunikace s hostem v angličtině, němčině nebo ruštině. Soutěž Gastro Junior Nowaco Cup 2012 se koná pod záštitou Miroslava Kubece, kontinentálního ředitele Světové asociace kuchařských spolků pro střední Evropu, jejím generálním partnerem je společnost Nowaco Czech Republic a hlavními partnery jsou společnosti InterGast Praha a Jiva-Jirák.

INTECO 2012

Vybíráme z firem

 



 

Mohlo by vás zajímat

Video

Fotogalerie

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště