Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

GO
17.-20.1. 2013

Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu

REGIONTOUR
17.-20.1. 2013

Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech

Gastro Junior Brno 2013 - Bidvest Cup

v novém termínu: 17. – 19. 1. 2013

Mezinárodní mistrovství České republiky
19. ročník celorepublikového finále soutěže mladých talentů v oborech kuchař, cukrář, číšník se v roce 2013 premiérově koná v lednovém termínu jako odborný doprovodný program mezinárodních veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR. Záštitu nad soutěží převzal kontinentální ředitel WACS pro Střední Evropu, prezident AKC ČR Bc. Miroslav Kubec.

Na GO je k vidění i špičková gastronomie

19.1.2013

Mezinárodní mistrovství ČR mladých kuchařů, cukrářů a číšníků se na brněnském výstavišti koná každý rok, ale součástí veletrhů cestovního ruchu se letos stalo poprvé. Návštěvníci pavilonu F tak mohou vedle exotických destinací zavítat i do světa, kde se jídlo stává jedinečným chuťovým a estetickým zážitkem.

POŘADATELÉ:
Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Brno
Veletrhy Brno, a.s.

ORGANIZÁTOR:

Střední škola potravinářská, obchodu a služeb Brno, Charbulova 106

ODBORNÍ GARANTI:
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
Asociace číšníků České republiky

GENERÁLNÍ SPONZOR:

Bidvest Czech Republic

HLAVNÍ SPONZOŘI:
InterGast, a. s.

MEDIÁLNÍ PARTNER:
T&M CREATIVE, s.r.o.

SOUTĚŽNÍ OBORY:
kuchař - kuchařka
cukrář - cukrářka
číšník - servírka

SOUTĚŽ JE URČENA:
pro studenty středních škol s gastronomickým zaměřením
Do věku 21 let. Soutěž je pojata jako pódiová.

MÍSTO KONÁNÍ:
Brno – Výstaviště, pavilon F

TERMÍN SOUTĚŽE:
17. – 19. ledna 2013 (čt – so)

Slavnostní zahájení
čtvrtek 17. ledna 2013 v 10,00 hodin – Brno – Výstaviště, pavilon F

Slavnostní vyhlášení výsledků
sobota 19. ledna 2013 v hotelu Holiday Inn

Hodnotitelské komise budou složeny z předních odborníků v gastronomii, členů Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace číšníků ČR.
*
Všichni soutěžící obdrží diplomy podle počtu získaných bodů (zlaté, stříbrné, bronzové ocenění), resp. zlaté, stříbrné a bronzové medaile. Vítězové na 1. – 3. místě obdrží poháry a diplomy za umístění a věcné ceny.
*
Počet soutěžících z České republiky: obor kuchař 30, obor cukrář 30, obor číšník 30. Jsou to postupující ze dvou regionálních kol, která se budou konat v Ostravě Hrabivce a v Praze - Klánovicích. Dále předběžně přislíbili účast soutěžící ze Slovenské republiky a Polska.


Regionální kola Gastro Junior – Bidvest Cup:
1. regionální kolo – 18.-19.10.2012, Střední škola společného stravování, Ostrava - Hrabůvka
2. regionální kolo – 21.-22.11.2012, Střední škola hotelnictví a gastronomie SČMSD, Praha 9 - Klánovice
Více informací o soutěži zde.

Soutěžní úkoly

OBOR KUCHAŘ – KUCHAŘKA

Předseda soutěžní komise oboru kuchař:
Bc. Marek Svoboda, certifikovaný komisař WACS

Příprava 4 porcí moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou je vepřová pečeně s kostí bez panenky v kuchyňské úpravě (cca 600-650g). Tuto hlavní surovinu dodá generální partner soutěže – společnost Bidvest Czech Republic (dříve NOWACO CZ).
Při soutěži bude v tajném koši 5 surovin, ze kterých si soutěžící vylosuje suroviny 2. Zapracování těchto 2 surovin budou nedílnou součástí soutěžního úkolu a hodnocení soutěžícího. Po vylosování tajných surovin může soutěžící konzultovat danou recepturu se svým trenérem.Seznam tajných surovin nebude pro regionální kola předem uveřejněn z důvodu respektování pravidel kuchařských soutěží WACS.

OBOR CUKRÁŘ – CUKRÁŘKA

Předsedkyně soutěžní komise oboru cukrář:
Pavlína Berzsiová

Příprava 4 porcí teplého nebo studeného moučníku za použití bramborového těsta v časovém limitu 45 minut. Základem moučníku musí být těsto připravené z vařených nebo syrových brambor. Moučník musí obsahovat surovinu z tajného koše a je součástí tříchodového restauračního menu pro mezinárodní klientelu. Tajnou surovinu si soutěžící vylosuje 20 minut před zahájením soutěže. Ústně si připraví odpovědi na otázky, které zodpoví po skončení soutěžního času.

OBOR ČÍŠNÍK – SERVÍRKA

Předseda hodnotitelské komise oboru číšník:
PaedDr. Jaroslav Morávek

a/ Příprava teplého moučníku
-
s povinným oloupáním jablka a jeho další úpravou, pro 2 osoby včetně servisu před zraky hostů.

b/ Podávání šumivého vína k teplému moučníku
-
pro 2 osoby včetně servisu. Vlastní suroviny, víno a inventář na přípravu a provedení obou ukázek.

c/ Jazyková zkouška
– komunikace s hostem v jazyce anglickém, německém nebo ruském po skončení soutěžních úkolů. Učitele jazyků zajistí organizátor.
Komunikace soutěžícího probíhá s použitím mikroportu.

Časové limity
Příprava soutěžních úkolů – 20 minut, provedení obou soutěžních úkolů – 20 minut. Čas mezi soutěžními úkoly se zastavuje na dobu nezbytně nutnou, ovšem celkový čas 20 minut zůstává.

GO - REGIONTOUR 2013

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Facebook

Fotogalerie

VIDEO

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště